Banca Socială va susţine Concursul naţional al tinerilor instrumentalişti în numele Antoninei Lucinschi

La Chişinău, în Sala cu Orgă, de la 10 până la 13 septembrie va avea loc cel de-al VIII-lea concurs al tinerilor instrumentalişti în numele Antoninei Lucinschi, fosta prima doamnă a ţării, care până la sfârşitul vieţii sale a susţinut tinerele talente. Banca Socială este sponsor general al acestei măsuri.

În ajunul tragerii la sorţi, organizatorii au făcut o conferinţă de presă, la care au spus că în acest an la concurs vor participa 44 de tineri din toate raioanele ţării. Dintre organizatori mai fac parte şi Petru Lucinschi, cel de-al II-lea preşedinte al RM, Larisa Zubcu, directorul Sălii cu Orgă, şi reprezentanţi ai sponsorului concursului – Băncii Sociale.

„Pentru oamenii talentaţi e foarte important ca acest talent să fie descoperit în fragedă copilărie şi acest lucru trebuie să-l facă specialiştii. Doamna Lucinschi s-a ocupat de acest lucru în sens larg. Noi acum organizăm concursul pentru copii de 8-12 ani, pentru a-i descoperi pe cei talentaţi şi pentru a le oferi un start pentru viitoarea carieră. În acest an ne-a mers pentru că va sponsoriza tot acest concurs Banca Socială”, a declarat Petru Lucinschi.

După conferinţă, a avut loc tragerea la sorţi, la care s-a stabilit ordinea în care vor evolua participanţii. Vor exista 4 categorii: acordeon, instrumente cu strune, instrumente de suflat şi pian.

„Banca Socială susţine în mod tradiţional măsurile culturale, mai ales dacă ele susţin tinerele talente. Concursul Antonina Lucinschi este un eveniment anume de acest fel, de aceea noi am reacţionat prompt la îndemnul organizatorilor şi Banca Socială a devenit sponsor general al acestui eveniment. Pentru toţi participanţii la concertul de gală noi am pregătit cadouri. Dar acestea vor fi surpriza noastră” a spus Iurii Cuzneţov, economist principal în secţia marketing.

Mult înainte de concurs, o comisie specială a selectat copiii talentaţi din toate raioanele. În acest an vor participa la concurs şi elevii de la liceele teoretice cu profil muzical.

„Participarea la acest concurs înseamnă mult pentru mine. În primul rând, voi obţine experienţă, datorită domnului Lucinshi, pentru organizarea unui asemenea concurs la care sunt descoperite noile talente”, a spus Luminiţa Cosoi de 12 ani de la liceul „Porumbescu”.

„Sunt bucuroasă că în ţara noastră se organizează asemenea concursuri, care ajută copiii, le dă un impuls pentru a merge mai departe şi pentru a merge mai departe”, a spus mama Luminiţei, Victoria Cosoi.

Concertul de gală, dar şi înmânarea premiilor va avea loc sâmbătă, 13 septembrie, în ziua de naştere a Antoninei Lucinschi. Intrarea pentru toţi doritorii este gratis.